Logo

Lovisa & Jonathan

3 dagars fest på den spanska solkusten

Vilka är ni? 

Jonathan och Lovisa Laurits. Vi bor i Jönköping tillsammans med vår son Ralph på 1,5 år. Lovisa jobbar som grafisk formgivare och marknadsföringskonsult. Jonathan jobbar som internationell säljare på Röshults.

Hur träffades ni? 

Vi träffades på en bar i Jönköping, vi båda var ute för en lugn kväll med vänner. När Jonathan såg Lovisa kunde han inte annat än introducera sig själv, och det resulterade i att vi satt och pratade i timmar. Lovisa var något svårflörtad i början, men några veckor senare sågs vi igen och sen dess har det varit vi.

Hur länge har ni varit tillsammans?

Vi har varit tillsammans i över åtta år. Vi har gått igenom allt från en intensiv och rolig studenttid, distansrelation där vi bott på olika kontinenter, vi har bott utomlands tillsammans och till de största av allt – fått vår son Ralph som förändrade allt!

Frieriet

Hur och var gick frieriet till?  

Att vi skulle gifta oss var ett gemensamt beslut, efter en lång middag där vi pratat om livet kom vi fram till att det skulle vara vi två för alltid. Då kändes bröllop självklart!

Är bröllop något ni drömt om innan frieriet?

Såklart har man alltid haft drömmar om bröllop, med ett rosa prinsessbröllop har nog aldrig varit målet. Ett utlandsbröllop kändes självklart för oss så fort frågan började komma på tal då vi har en stark koppling till Spanien. Lovisa har visserligen länge haft en bröllopsmapp på Pinterest.

Vad valde ni för ringar?

Lovisas förlovningsring är en solitär ring i guld. Vigselringen ärvde vi från Lovisas mamma, vi valde att smälta ner den och göra en ny av samma guld och diamanter, en guldring med elva diamanter, nio från mamma och två från oss. Jonathan valde en slät förlovningsring i guld.

Planeringen

Vad hade ni för vision för bröllopet?

Det första vi bestämde oss för var att vi ville gifta oss i Spanien. Vi visste tidigt att bröllopet skulle äga rum på Cortijo de Paco Romo i Nerja som ägs och drivs av Jonathans familj. Spanien har alltid legat varmt om hjärtat och de är en plats vi spenderat mycket tid tillsammans. Dels eftersom vi själva bott en tid i Malaga, dels för att Jonathans föräldrar bor i Nerja vilket resulterat i många semesterdagar på solkusten.

Vi hade en tydlig vision – vi ville skapa en go stämning där alla våra vänner kunde komma och hänga med oss i Spanien. Fokus var god mat och dryck, generöst med gästfrihet och att alla skulle njuta under våra bröllopsdagar. Stämningen betydde mycket för oss.

Eftersom Lovisa jobbar med design och formgivning har hon alltid drömt om att få göra sitt eget bröllop, allt från inbjudningskort och trycksaker till dekorationer och blommor. Det var såklart superkul att få göra allt på riktigt, men svårt när det är så mycket som är fint! Lovisa hade en tydlig vision om hur bröllopet skulle se ut visuellt! Vi ville hålla bröllopet relativt litet eftersom vi befann oss utomlands, vi hade fokus på fest med vänner och närmsta familjen. Vi ville inte ha ett ”barfota på stranden”- bröllop, så de var viktigt för oss att få till rätt känsla under bröllopet för att de skulle kännas som vi.

När ni började planeringen, vad var det första ni beslutade er om? 

Planeringen började lite mer än ett år innan bröllopet, våren/sommaren 2023. Platsen var det första vi beslutade oss om. Sen var vi ganska snabba på att boka bröllopsfotograf och catering då de låg högt prioriterat för oss.

Hade ni någon prioritetslista, dvs vad var viktigast för er? 

Bröllopsfotograf, bröllopsmat och dekorationer. Lovisa har lagt många timmar på Pinterest för att få temat att gå ihop. Men såklart också en härlig och festlig stämning!

Vad hade ni för tankar kring bröllopsbudget?

Det första vi gjorde när vi bestämde oss för att planera bröllop var att sätta en bröllopsbudget, Lovisas excel-ark var grunden till hela planeringen. Vi hade en relativt låg budget för ett tredagars-bröllop, men vi gjorde mycket själva tillsammans med våra fantastiska vänner och familj. Exempelvis alla dukningar och dekorationer samt maten dagen innan och dagen efter själva bröllopsdagen. Eftersom Lovisa jobbar som grafisk formgivare så hon gjorde alla trycksaker själv och planerade även alla dekorationer. Lovisa har även gjort största delen av planeringen och koordineringen av bröllopet tillsammans med Jonathans mamma som driver Cortijo de Paco Romo.

Bröllopsdagen

Bröllopet bestod av tre dagar, pre-party dagen innan, bröllopsdagen och sist ett pool- häng dagen efter. Hela bröllopet ägde rum på Cortijo de Paco Romo i Nerja, Spanien. Här bodde även närmsta familjen och brudföljet. Villan är stor med framför allt mycket gemensamma ytor så det är perfekt för att arrangera ett bröllop i vår storlek.

Pre-partyt ägde rum dagen innan bröllopet runt poolen och poolköket. Här bakade vi egna pizzor i vedeldad pizzaugn från Röshults. Vi serverade också öl och sangria på tapp, som var ett viktigt inspel från Jonathan! Här fick alla vänner och familj lära känna varandra innan bröllopsdagen. Det blev en fantastisk stämning, alla var så glada och förväntansfulla. Våra toast-masters presenterade sig under kvällen och arrangerade en mingelbingo!

Bröllopsdagen började med förberedelser tjejerna och killarna för sig. Vi sågs för första gången på en first-look uppe på takterrassen innan det var dags för fotografering med Sofia från Noor Studio. Bästa Sofia var med oss redan från dagen innan och förutom bröllopsfotograferingen fångande hon alla ögonblick under dagarna tre.

Vigseln ägde rum kl. 15.00 på terrassen på framsidan av huset med utsikt över Nerja och havet. Det blev en otroligt vacker och intim stund. Under vigseln spelade Klara, the violinista, Jonathan gick in till Concerning Hobbits tillsammans med hans mamma och Ralph och Lovisa till Yellow av Coldplay tillsammans med sin pappa, båda spelandes på fiol. Även Lovisas mamma och Jonathans pappa sjöng och spelade tillsammans, vilket betydde mycket för oss. Vår son Ralph var ringbärare och lämnade något motvilligt ifrån sig asken med vigselringen i tid.

Efter vigseln övergick vi till mingel och bröllopstårta vid poolen. De blev succé, många gäster blev glada för en kopp kaffe på eftermiddagen! Tårtan var i smak av hallon och blåbär med en citronsmörkräm. Efter tårtan höjdes musiken något och vi serverade aperol spritz. Här hade vi även lite aktiviteter som exempelvis en gästbok med polaroidkamera och en fotovägg.

Bröllopsmiddagen startades kl. 18, där hade vi dekorerat den bakre trädgården med ljusslingor och dekorationer för att skapa en härlig middagsstämning. Våra fantastiska toastmasters ledde oss genom kvällen som bestod av många rätter och många tal, och de levererade med så mycket energi och hade lagt ner mycket tid för att göra vår kväll till den bästa får oss och våra gäster! Det var den absolut bästa delen av bröllopshelgen, stämningen överträffade verkligen våra förväntningar och alla hade det så trevligt, de kändes verkligen som oss. Vi känner oss så tacksamma för alla fina tal från vänner och familj, vi är så lyckliga att ha så många fina människor omkring oss!

Efter middagen fortsatte vi med öppen bar och dansgolv inne i stora salen. Vi dansade första dansen ihop innan Lovisa smet i väg för byte av klänning.

Lovisa: Här hade jag och tärnorna en stor överraskning, innan jag hoppade i den korta klänningen klippte jag även av håret, kort!! Jonathan har alltid älskat när jag har lite kortare hår, så det kändes som en kul överraskning. Sen är ju en av mina bästa vänner frisör, så det hjälpte till. Vi dansade på hela natten lång, det var väldigt varmt och många hamnade i poolen innan kvällens slut.

Hur såg bröllopsmenyn ut? 

Vår bröllopsmeny bestod av flera olika rätter med asiatisk inspiration. Vi båda älskar mat, de är en stor del av vårt liv, så vi la mycket omtanke på bröllopsmiddagen. Middagen började med en ost och charkbricka som vi under många månader har provat och testat oss fram för att hitta de allra bästa. Vi har testat MÅNGA ostar och många oliver för att hitta rätt.

Vi älskar att dela med oss, så sharingfood var självklart. Först serverades tre lätta rätter, vietnamesiska summer rolls, wontons och en asiatisk laxtartar. Efter de kom en slow-cooked fläsk med hoisinsås och krispig anka tillsammans med en nudelsallad och fried rice. Middagen avslutades med smashed pavlova med lemoncurd och färska bär. Ja, alla var väldigt mätta! Haha de blev ganska mycket mat men allt var ju så gott. Detta var verkligen en middag som speglar Jonathan och Lovisa, vi var så nöjda med maten. Allt förutom ost- och charkbrickan lagades av bästa Ceri på Dulce De Lena.

Klädsel

Vad hade ni på er? 

Jonathan hade en beige linnekostym från Studio 73 med vit skjorta. Till detta bruna skinnskor, salviagröna hängslen och salviagrön fluga. Manschettknappar från Skultuna.

Lovisa hade en bröllopsklänning från Ivory and Grace. Jag valde en enkel klänning men med släp, jag var tvungen att ha något som fungerade även om det blev 30 grader varmt! En lång slöja från samma märke med några diskreta små utspridda vita pärlor. Beigea skor med rosett, från Flattered. Örhängen från Enamel Copenhagen. Lånat halsband av min farmor. Vår son Ralph hade en vit skjorta med en liten fluga och beigea byxor ifrån Newbie.

Vad hade tärnor och marskalkar på sig? 

Marskalkarna hade ljusbeigea linnekostymer och matchade brudgummen med salviagröna flugor. Brudtärnorna hade två olika klänningar men i samma salviagröna färg som matchade resten av brudföljet.

Hade gästerna någon dress code? 

Ljus kostym (ljusa färger), med reservation för att de kan vara varmt!

Något mer ni vi dela med er? 

Det var väldigt varmt! Vi hade ca 28 grader när vi kom ner efter vigseln! Vi såg till att förse alla gästerna med små vattenflaskor och solfjädrar under vigseln, och de gick varmt även efteråt! Det är ju alltid svårt att styra vädret, tyvärr fick vi inte så mycket sol på eftermiddagen, men i vårt fall var det ganska skönt, annars hade det blivit väldigt varmt!

Tips

Bästa tips inför ett bröllop?

01. Ha kul! Stanna upp och njut av dagen, det går så fort men man skapar minnen för livet! Se till att ta in allt man planerat och skapat tillsammans, och njut av att alla är där och firar med er!

02. Sätt en plan och en moodboard att utgå ifrån och håll er till den hela vägen, det finns såå mycket inspiration och detaljer man kan göra men blir lätt överväldigande och svårt att hålla en röd tråd, även om det är fina/roliga idéer kanske de får gå bort – Kill your darlings!

Bästa tips i planeringsstadiet? 

Gör en date av planeringen, vi hade flera kvällar med en god ost-och charkbricka och var sitt glas rött vin där vi satt och planerade olika delar av bröllopet. De blev en del av hela upplevelsen, vägen till bröllopet är en härlig tid, försök njuta och inte stressa för mycket! Men också - ha en budget! Det är lätt att gå loss och tappa bort sig i vad sakerkostar.

Bästa tipset under dagen? 

Ett tips vi fick innan, bröllopsdagen går så fort, så glöm inte bort att hitta tid för varandra. Vi valde att ha en del av fotograferingen ensamma med fotografen, de blev en väldigt fin stund tillsammans där vi kunde glömma bort allt annat och bara tänka på varandra. Hemma i villan vad det fullt ös med att fixa så allt skulle vara klart till att vigseln skulle börja, så det var lite skönt att få smita iväg en stund!

Finns det något ni önskar ni gjort annorlunda? 

Kanske haft en koordinator på plats på själva bröllopsdagen, även fast de är många på plats som vill hjälpa till är det väldigt många saker att hålla reda på och många frågor! De blev lite stressigt vissa stunder, även om allt löste sig!

Vi hade beställt kebabrullar till alla gäster som vickning, dock strulade det med leveransen och inga kebabrullar dök upp! Men det kom vi inte på för än sent på natten! Haha men alla var så mätta från middagen så tror ingen saknade dem mer än Jonathan!

Bästa tipset efter bröllopet som gifta? 

Ta tid till att minnas tillbaka, gör en date och gå igenom bröllopsbilderna då och då. Detta kommer vara ett minne som vi bär med oss för alltid.

Leverantörer

Vi är såå nöjda med alla våra leverantörer som levererat proffsigt och över förväntan! Så många fantastiska människor som hjälp oss skapa en oförglömlig dag!

Bröllopsplats: Cortijo de Paco Romo, Nerja

Trycksaker: Lovisa Laurits

Catering & tårta: Dulce de Lena

Blommor: Imna på floristeria Mari, Nerja @marifloristas

Stolar: Hyrda från Masque Palets

Pizzaugn: Röshults

Hår och make-up: Elin Svensson, @elinfrisorr

Förlovningsringar: Guldsmedjan Snarberg

Vigselring: Guldverkstan i Habo

Bröllopsklänning: Ivory and Grace

Bröllopskostym: Studio 73

Brölllopskor: Flattered

Ralphs skjorta och byxor: Newbie

Fotograf: Sofia Beijer, Noor Studio

·Underhållning (Fiol under vigseln): Klara Gomboc, La violinista